Logga Kulturföreningen Gamla Grebbestad
Publikationer

Tio kulturvandringar i Grebbestad

A5-storlek, 144 sidor. Pris:100 kr.

Boken finns till försäljning hos Infocenter, i Bockehuset i samband med föreningens olika evenemang eller beställs via info@gamlagrebbestad.se


Med denna bok kan du vandra i Grebbestads kulturhistoria. Du kan välja vandringar ur boken eller hitta på egna. Tanken är att du skall hitta till Grebbestads kulturhistoria, både den som inte syns och den som du ser idag.


I boken finns också berättelser om olika levnadsöden. Läs om järnåldersgravarna på Greby gravfält, giftmordet på Greby, Majblommans barnhem och den strävsamma hustrun som blev änka. Under makens levnadstid hade paret fått 14 barn. Flera av barnen dog i späd ålder.


Läs om och se Evert Taubestatyn, där Evert har tre armar, den gamla konservfabriken, som blivit bryggeri, restaurang och hotell. Hur var det att vara sillskärerska? Du får svaren här i boken!


Välkommen till Grebbestads kulturhistoria!

Publikationer                                            Beställningsformulär längst ner på sidan.


Berättelsehäften

A5-storlek, 32-36 sidor. 

Pris: 50 kr/styck

Häftena kan köpas hos Infocenter, Grebbestad, på berättarkvällar samt vid öppethållande i Bockehuset eller vid kontakt

070-255 19 26/Lilian. Dom kan också beställas via info@gamlagrebbestad.se eller via formuläret nedan.


Almanacka2019

Almanackan finns till försäljning hos Infocenter, Grebbestad, vid öppethållande i Bockehuset eller beställas via info@gamlagrebbestad.se

Dessutom kan alla KGG:s trycksaker beställas via formuläret nedan

Pris: 100 kr.

Bockehuset Grebbestad

- en särskild historia


Årets hembygdsbok 2016

utsedd av

 Bohusläns Hembygdsförbund

I boken har representanter för föreningen tecknat ner sådant som kan vara intressant att veta om huset. Här får man bl. a. bekanta sig med familjer och personer som har bott i Bockehuset. Det har varit allt ifrån välbeställda familjer till pensionerade stenhuggare. Idag är Bockehuset ett hembygdsmuseum.

Pris: 75 kr


Boken kan köpas hos Infocenter, Grebbestad, på berättarkvällar samt vid öppethållande i Bockehuset.

Motivering

Trots det lilla formatet är detta en storslagen bok; boken har, liksom Bockehuset, ett större innermått än yttermått - större innehåll än omfång.

Boken är en vacker helhet av bilder, berättelser och form. boken är genomtänkt, omsorgsfullt formgiven, fint typograferad och andas kvalité. Den har ett trevligt litterärt grepp: fakta i skönlitterär gestalt. Boken är välskriven och lättläst, har en bra byggnadsbeskrivning och ägarlängd, berättar om hur museet kom till och även om huset exteriört - om trädgården med traditionella växter.

Boken förmedlar en stor berättelse i ett litet format.

Land-Qrabban

är en skämttidning som troligtvis teknologerna gav ut.


Teknologerna var studenter från Tekniska Högskolan i Stockholm som under några år på 1950- och 60-talet bedrev sommarstudier i Grebbestad.


Teknologerna var ett glatt gäng som ställde till en massa ”bus” i samhället, i synnerhet i samband med Badortens Dag. Du kanske minns de stora blå och gula blommorna målade på Stöberget? Det var teknologernas verk. Dom deltog också med liv och lust i karnevalståget.


Tidningen innehåller mer eller mindre osannolika texter, alla med Grebbestadanknytning, skriven på "gammaldags" svenska, allt kryddat med autentiska annonser från Grebbestads många affären och företagare. 


Land-Qrabbans originalformat är ett enda stort ark, hopvikt till kvällstidningsformat. Att trycka tidningen i detta format idag är ekonomiskt oöverkomligt för KGG. Vi erbjuder därför en modifierad 8-sidig upplaga i A4-format. 


Pris: 30 kr.


Läs och njut!

Via nedanstående formulär kan du lätt beställa våra olika publikationer.

Fyll i nedanstående fält; glöm inte att skriva din postadress.

Skriv i meddelanderutan vad du vill beställa. 


Porto tillkommer. Ex. Porto för två häften 44 kr, fyra häften 66 kr.

Du kan välja att betala via bankgiro nr 5551-6454 eller via Swish nr 123 53 508 22.


Oavsett vilket sätt du väljer att betala, är kassören tacksam om du anger 

”Häften/almanacka/osv+porto”.


 
 
 
 

Kulturföreningen Gamla Grebbestad - e-post: info@gamlagrebbestad.se - bg 5551-6454 - Swish 123 53 508 22

 

Copyright © All Rights Reserved