Om föreningen

Om Kulturföreningen Gamla Grebbestad


Så började det

Kulturföreningen Gamla Grebbestad startades 2007 och har sina rötter i den f.d. föreningen ”Om forntid för framtid” samt i studiecirklar medtemat ”Det gamla Grebbestad”, i Vuxenskolans regi.


Föreningens uppgift

Föreningen dokumenterar och sprider kunskap om hur det har var att växa upp, arbeta och leva i Grebbestad förr i tiden. Föreningen vill visa hur Grebbestad har förändrats genom tiderna.


Digitalt bildarkiv

Föreningens stora pågående projekt är att bygga upp ett digitalt bildarkiv. Föreningen har ett stort och unikt fotomaterial från slutet av 1800-talet och framåt i tiden. Bilderna visar miljöer, händelser och personer.

   Arbetet innebär att försöka identifiera bilderna, dokumentera dem och kopiera dem digitalt. Bilderna visas, förutom i bildgalleriet (se menyn), i olika bildspel och på utställningar. Flera gånger om året visas olika bildserier i samband med bild- och berättarkvällar.


Intervjuer och radioprogram

Genom intervjuer dokumenteras grebbestadsbornas egna berättelser om livet förr. Det finns många intressanta teman att samtala kring.

   Även bandade radioprogram finns i föreningens ägo. Exempelvis bandades en direktsändning i Sveriges Radio då Bertil Perrolf besökte konservfabriken1971.


Kulturvandringar

Under sommaren anordnas flera olika kulturvandringar i Grebbestad.


Bild- och berättarkvällar

Vintertid anordnas bild- och berättarkvällar.


Almanacka och julkort

Varje år ger föreningen ut en almanacka med gamla foton med motiv från Grebbestad. Denna sälj i samband med föreningens olika evenemang samt hos Maxi-foto, telefon 070-587 71 14.
Bankgironummer: 5551-6454


  Organistionsnummer är 802446-9341


   Swish


Kulturföreningen Gamla Grebbestad - e-post: info@gamlagrebbestad.se - bg 5551-6454 - Swish 123 53 508 22

 

Copyright © All Rights Reserved